Bandırma OSB'ye yeni yönetim

Bandırma OSB

Bandırma OSB Müteşebbis Heyeti, beş kişilik OSB Yönetim Kurulu'na, Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman,Başkan Yardımcısı Nihat Yazıcı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Okbay ve Gesbey Fabrikası İşletme Müdürü Bülent Şentü




Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi(OSB)Müteşebbis Heyeti toplantısına başkanlık yaptı. Bandırma Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıda, yeni çıkan yasa gereğince belli doluluk oranına ulaşan OSB'lerde, yönetim kurullarına dışarıdan yöneticiler ve işadamlarının seçilmesi kararı gereğince seçim yapıldı.  

Toplantıdan önce bir açıklama yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir ilinin, teşvik verilecek iller belirlemesinde 3. kategoride yer aldığına dikkati çekerken, Güney Marmara'da, 3. derece teşvik bölgesindeki tek il, Balıkesir'dir” dedi.

Balıkesir ilindeki sanayi yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkati çeken Vali Arslan, şunları söyledi:

Bu yatırımların daha da artacağını tahmin ediyoruz. İstanbul sermâyesi ile bölge sanayiciler, ilimizdeki OSB'lerden yeni yatırım alanları istiyor. Buna paralel olarak Bandırma da, 2. OSB hazırlıklarına başlamalıdır. Zaten zor edinilen sermâyenin boşa gitmemesi için yatırımcılarımıza doğru yerler göstermeliyiz. Bu bağlamda Bandırma OSB'yi de daha iyi duruma getirmeliyiz.”

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman da konuşmasında, yeni çıkan yasanın, OSB'lere teşvik olanağı sağladığına dikkati çekerken, Yasa gereğince, Balıkesir ilindeki OSB'ler, Doğu Anadolu'dakiler gibi devletten teşvik görecektir” dedi. Kocaman, yeni OSB yönetimine de almaktan mutluluk duyacaklarını vurgularken, Bandırma OSB'ye desteği nedeniyle Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'a teşekkür etti.

Toplantıya Bandırma Kaymakam Vekili ve Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da katıldı.

15 kişiden oluşan Bandırma OSB Müteşebbis Heyeti, kendi arasında yaprığı toplantıda, beş kişilik OSB Yönetim Kurulu'na, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Nihat Yazıcı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Okbay ve Gesbey Fabrikası İşletme Müdürü Bülent Şentürk'ü seçti.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli